Ses yalıtım süngeri nedir ? Ses geçirmezlik sağlayan izolasyon süngerleri, ses dalgalarının yankılanmasını azaltarak kapalı bir alanda ses netliğini artırır. Tüm sesleri durdurmasa da ki bu tam olarak hedeflenmez, ses yalıtım köpüğü yankılanmayı, yankıyı ve diğer gürültü kalıntılarını en aza indirmek için en etkili ve uygun fiyatlı yöntemlerden biridir.

Ses Yalıtım Süngeri Modelleri

Süngerpan®


Geri dönüşüm için hazırlanmış süngerlerin sıkıştırılarak 80 ile 200 DNS yoğunluğu arasında üretilip özel kalınlıklarda kesilen ürünlerdir.

Bariyerli Akustik Süngerpan®


Ses izolasyonu ve akustik düzenleme sağlaması için kullanılabilir ürünlerdir. Üst katmanında kullanılan yanmaz siyah süngerler farklı formda kullanılabilir.

Bariyerli Akustik Süngerpan®


Ses yalıtım süngeri olarak özellikle duvar ve tavan ses yalıtımı uygulamalarında 33mm ile 55mm arası kalınlıklarda kullanılır.

Bondex Sünger


Atık sünger ve kumaş parçalarının dönüştürülerek blok haline getirilip daha sonrasında kullanılması istenen ebatlara göre kesilmesi ile oluşturulur.

Bariyerli Bondex Sünger


Bondex süngerler gürültü engelleme malzemesi olarak kullanılsa da bazen yeterli olmaz. Bunun için tek tarafına veya iki süngerin arasına bariyer lamine edilir.

Bariyerli Akustik BondexPan


Bondex ve akustik süngerler tek başına akustik ve yalıtım sağlayan ürünler olup yüksek ses kesim oranına sahip bariyer ile lamine edilip yeni ürün haline getirilir.

Bariyerli Basotect Melamin Foam


Antibakteriyel bir ürün olan melamin süngerler akustik ses izolasyonu uygulamalarında da kullanılabilsin diye bariyerli modeli üretilmektedir.

Bariyerli Akustik Sünger


İstenilen hatta kullanılması gereken yoğunluk ve kalınlıktaki yanmaz akustik süngerler pvc keçeli ses bariyeri ile lamine edilir

Ses Yalıtım Süngeri Nerelerde Kullanılır ?

Sessiz bir dünyada yaşıyorduk, ama her şey bir asır önce değişti. Aslında, birisi yüksek seslerin işitme yeteneğinize kalıcı olarak zarar verdiğini fark edene kadar kimse gürültü seviyelerini ölçmeye zahmet etmedi. Neyse ki, sağlık açısından bir tehlike oluşturup oluşturmadığını belirlemek için sesi desibel cinsinden ölçebiliriz.

Bir fısıltıyı dinlediğinizde kulak zarınızı 30 desibele veya dB’ye maruz bırakıyorsunuz. Bu hiç de fena değil. Normal bir konuşmayı dinlemek sizi 60 dB’ye maruz bırakır. Biri kulaklarınızdan üç metre uzakta dururken size bağırırsa, 90 db (veya gerçekten kızgın veya heyecanlıysa daha fazlasını) dinliyorsunuz demektir. Elektrikli aletler ve çim biçme makineleri, 100 ila 120 dB’ye yaklaşan gürültü seviyeleri sunar. Av tüfeği mi? 165 dB. Bir roket fırlatma mı? 180 dB.

Öyleyse neden akustik ses geçirmez süngere ihtiyacınız var? İşte nedeni:
  • Sesler 140 dB’ye ulaştığında geri dönüşü olmayan işitme hasarı meydana gelebilir.
  • 85 dB’nin üzerindeki seslerin zamanla işitme yeteneklerini azalttığı bilinmektedir (bu, size bağıran birinin desibel seviyesidir).
  • Havadan yayılan sesler, mevcut hava basıncı miktarına ulaştığında şok dalgasına dönüşen hava basıncı dalgalarıdır. Normal hava basıncı (deniz seviyesinde hava basıncı) yaklaşık 14 pound PSI olduğundan, bu 194 dB’ye eşittir. Bu, olası en yüksek sesin deniz seviyesinde 194 dB sergilediği anlamına gelir. Bunun ötesinde herhangi bir şey bir şok dalgasıdır ve şok dalgaları işitme duyunuzu kalıcı olarak bozabilir.
  • Yüksek desibel sesleri dinlemek, insanları fiziksel ve psikolojik olarak etkiler.

İnsan kulaklarının her gün birkaç saat sürekli yüksek sese maruz kalması amaçlanmadı. Bunun yerine kulaklarımız, büyüklük, ton ve anlam bakımından değişen doğal olarak oluşan sesleri algılayacak şekilde gelişti. Bu nedenle yüksek veya rahatsız edici sesler kulaklarımızı zorlar, bizi sinirlendirir ve aksi takdirde hoş olacak ortamlar yaratır.

Aksa Acoustic’in gürültü önleyici izolasyon malzemeleri, endüstriyel tesislerde ve şantiyelerde, hastanelerde ve gürültünün sağlık ve esenlik sorunları arz ettiği diğer alanlarda var olan birçok gürültü sorununa mükemmel bir çözümdür.

yanmaz akustik yumurta sünger
ortak komşu duvar ses yalıtımı malzemeleri
akustik yumurta viyol sünger
bariyerli bondexpan
piramit ses izolasyon süngeri
bariyerli bondex sünger m2 fiyatları
akustik basotect melamin sünger tavan kaplama
bondexpan duvar ses yalıtımı
bondex ses yalıtım süngeri

Nasıl Uygulanır ?

Ses izolasyon süngeri uygulaması süngeri nereye uygulayacağınıza göre değişebilir tabi ki ama çoğunluk olarak mevcut duvar tavan zemine yapıldığı için ondan bahsedebiliriz. Bunun için akustik sünger yapıştırıcısı tedarik etmelisiniz. Sünger yapıştırıcısını kuru ve temiz yüzeyle birlikte malzemenin uygulanacak yüzeyine sürmeniz gerekiyor. Ardından ses yalıtım süngerini boşluk kalmayacak şekilde yan yana yerleştirip montajını tamamlayabilirsiniz.

ses yalıtım süngeri nasıl uygulanır
ses yalıtım süngeri nasıl uygulanır
ses izolasyon süngerleri

Ses Yalıtım Süngeri Fiyatları Nelerdir ?

Ses yalıtım süngeri m2 fiyatları kalınlık, yoğunluk, model ve ebada göre farklılık gösterir. Bundan dolayı projeniz için özel fiyat teklifi almak için iletişim bilgilerimizi kullanarak fiyat alabilirsiniz. Ayrıca birçok modellerimizi ve farklı ses yalıtım ürünlerini site üzerinden inceleyebilirsiniz.

En İyi Ses Yalıtımı Hangisi?

Ses yalıtımı için tercih edilebilecek birçok ürün var. Her ürünün kendisine göre avantajları bulunuyor. Dekor ön planda olduğunda ahşap ses yalıtım ürünleri ve daha birçok farklı tasarıma sahip akustik ürünlerde tercih edilebilir. Ancak dekor önemsiz olduğunda sıradan ses yalıtım süngerleri tercih edilebilir.

Web sitesi üzerinde birçok farklı ses yalıtım ürünleri yer alıyor. Fikir olması açısından her birini inceleyebilir ve uygulama fotoğraflarına göz atabilirsiniz. 

Ses yalıtım süngerleri de kendi altında birçok farklı türe sahiptir. Örneğin Bondex sünger tercih edebilirsiniz. Yüksek ses emilimi sağlayan bu ürün oldukça popülerdir ve birçok alanda tercih edilmektedir.

Akustik Sünger Sesi Keser mi?

Akustik süngerlerin kullanım alanları çok geniştir ve ses emilim özelliği olduğu için yalıtımlarda da tercih edilmektedir. Akustik sünger yapıları gereği hafif ve kendi altlarında da birçok farklı çeşide ayrılırlar. Genellikle stüdyolarda tercih edilse de, yeri geldiğinde sinemalarda ve hatta evlerde dahi kullanılmaktadır. Komşu sesi kesmek içinde iç duvarlara montaj yapılabilmektedir.